אם אתם פרילנסרים או בוני אתרים, אנשי ווב העוסקים בשיווק ופרסום באינטרנט כבר תקופה, בטח נתקלתם בשרתי אחסון הנותנים ממשקי ניהול חשבון שונים. למשל, יש ממשק ה- Cpanel, ויש את DirectAdmin (שחברות אחסון ישראליות אוהבים מאוד ). הפוסט הזה ידגיש את ההבדל בין השניים, את השוני ואת היתרונות והחסרונות. בנוסף תוכלו להצביע על ממשק האהוב עליכם. מדובר בשני חברות שונות לגמרי שתניהן מציעות ממשקי ניהול שונים. יש המון מה לומר על ממשק משתמש של השניים, אבל על זה בהמשך. אם אתם שואלים, מה יותר טוב וברצונכם להחליט על חבילת אחסון או חברה אותה תבחרו לאחסון אתרים, אז הפוסט הזה הוא בשבילכם.
ממשקי Cpanel ו- DirectAdmin דומים ובאותו הזמן גם מאוד שונים. הממשק של DA (להל"ן DirectAdmin) הוא נראה כגרסא לייט ביחס ל-Cpanel. המטרה של Cpanel הוא לספק פונקציונליות כמעט מלאה בהגדרות השרת באמצעות ממשק ידידותי למשתמש ברמה גבוהה ופשוטה. לכן כאן נעשה השוואה בין הממשקים ונסביר במספר מילים על ההבדלים. אם אתם רוצים לרכוש שרת אחסון מחברה כלשהי, חובה לקרוא את הפוסט הזה לפני רכישת חבילת אחסון. מורכבות לא משנה אם אתה חדש בתחום או איש הייטק מיומן ומקצועי. המורכבות של כל מערכת נלקחת בחשבון במיוחד שזמן שווה כסף. אתה תמיד תעדיף את המערכת הפשוטה לתפעול ועם הכי הרבה פונקציונליות וגמישות. אם נשווה בין השניים, הממשק הגרפי של Cpanel נוחה הרבה יותר מ DirectAdmin וזאת האמת. אפשר לראות זאת בתמונות שצורפו למטה:

Cpanel:

ממשק משתמש של Cpanel הרבה יותר נוח וברור כאשר זה נוגע לגמישות ומהירות העבודה. ב- Cpanel הדגש הוא על סמלים (אייקונים) הממחישים את הפעולה אותה נירצה לבצע. למשל בקלות ניתן למצוא גישה למיילים ע"י חיפוש סמל דואר. בנוסף, כפי שניתן לראות, האזורים בסיפנל מחולקים לפי נושאים. חלק ניתן לגרירה המאפשר לנו המשתמשים ובעלי האתרים לסדר את הממשק בסדר עדיפויות הרצוי לנו. לעומת זאת DirectAdmin היא מאוד סטטית וככל הנראה הם נקעו בשנת 2007 עם הממשק. למרות שהממשק שלהם נחשב לקלה יחסית, מדובר בפנל ניהול של השרת מוגבל ברמות ביחס ל- Cpanel.
למה חברות ישראליות מתעקשות להשתמש ב DirectAdmin במקום Cpanel?
לאחרונה נתקלתי בחברה ישראלית שלא אציין את שמה, שמתעקשת ומציבה קשיים בעברת משתמשים ממשק DirectAdmin ל-Cpanel באמצעות הסברים כמו "זה אותו הדבר", "מבחינתנו פונקציונליות זהה בשני הממשקים" והאחרון האהוב עליי "עברה של ממשק יגרום לנפילה של האתרים ל-6 שעות" – משהו בסגנון הזה. אז למה חברות במיוחד בארץ מתעקשות כל כך להשתמש בממשק DirectAdmin ולא ב- Cpanel? מחיר! עלות רישיון לממשק Cpanel עולה כסף. צריך לרכוש WHM ולשלם הרבה יותר כסף בשבילה לעומת DA. לכן זה לא כלכלי לחברות שרתים קטנים בארץ שרוצים להרוויח כמה שיותר ולספק כמה שפחות על ממשק משתמש שהוא הרבה יותר נוח ומוצלח. כדי לתת לכם איזושהי תמונת מצב בין DA לבין Cpanel אז המחיר של דיירקטאדמין עולה 300$ חד פעמי ללא צורך בחידוש רישיון או תשלום נוסף כלשהו – ועלות של "סיפנל" היא 425$ לשנה עבור שרת ייעודי (Dedicated).
סיכום:
המלצה שלי, נא להתרחק מהחברות אחסון המציאות ממשק שהוא לא Cpanel ולרכוש אצל חברות שכן מספקות שרתי אחסון עם ממשק סיפאנל. מומלץ לשלם עוד 10 שקלים יותר ולהנות ממשק ידידותי עם פונקציונליות מלאה המאפשרת לנהל קבצים בתוך השרת בצורה הכי ידידותית שאפשר נכון להיום, לערוך קבצים אונליין (כולל עריכת קוד בתוך הממשק ללא צורך בהתחברות דרך Ftp), ניהול ממשק ועוד.. חברה שמספקת ממשק DirectAdmin ועושה מאמצים להחזיק את לקוחותיה לא לעבור ל-Cpanel עם נתינת הסברים שזה "אותו הדבר", המלצתי להתרחק מהחברה הזאת כמה שיותר מהר. זאת דעה אישית שלי וכל אחד יכול להחליט מה הדבר הנכון עבורו.
בכל מקרה, אתם מוזמנים להצביע למטה במה שאתם מעדיפים – DirectAdmin או Cpanel?
[dil dil = 14737]
עבדתי עם da ולעולם לא היתה לי בעעה
לדעתי המסקנה שהגעת אליה שעדיף לשלם יותר בשביל סיפנל היא שגויה
בשני הפאנלים אפשר לעבוד בצורה סבירה
בשום מקום לא אמרתי שיש שם בעיה אלא הנוחות והפונקציונליות אינן תואמות אם משווים בין השניים.
בכל מקרה לא מסכים איתך, אבל אתה יודע, כל אחד ומה שטוב לו. זאת המבט שלי על העיניין.
מה שאמרת זה אותו הדבר כמו לשלם על יותר על מרצדס זאת החלטה שגויה, אפשר לנסוע גם על סובארו, לא?
אני חושב שאלעד אתה טועה. אני בעצמי עובד היום עם DA באין ברירה בחברה שאני עובד בה בתור איש תחזוקה, ותכלס אין מה להשוות בניהם. בתור איש טכני, אני מעדיף סיפנל אבל לדעתי הכל עיניין של הרגל וצורך.
אני לא מבין איך אפשר לעבוד בכלל עם DA. עכשיו הבנתי למה חברת אחסון שלי לא רצה להעביר אותי לממשק cpanel שביקשתי ואמרו לי בדיוק את אותם הדברים. זה אותו הדבר, אין צורך ובלה בלה בלה. בלבול שכל ישראלי טיפוסי
ואללה שנייהם טובים אז… אני לא יודע 'שה לבחור!
היי שלום,אני עוסק בתחום וואב והתנדבתי להתקין לאנשים מערכות פורומים ללא רישיון..וכמובן בונה אתרים מבוסס על מערכות תוכן כמו ג'ומלה דרופל וכו'..ואני חושב הפאנל ניהול של driect admin הכי נוח הכי מומלץ וכיפי.. כי לדעתי ממשק ניהול של capnel יותר מתקדם ולא ממליץ עליו..אני אישית מאוד אוהב direct admin אבל כמובן בממשק ניהול של Cpanel יש המון אפשרויות ואפשר לעשות הרבה דברים..אז כמובן שניהם טובים..בכל מקרה ממליץ מאוד להשתמש בdirect admin
עבדתי עם סי פאנל, פלסק ודיירקט אדמין ואני חייב לציין שאני לא מסכים. בשבילי דיירקט אדמין הרבה יותר נוח, הרבה יותר פשוט וידדותי למשתמש שאיני מבין מה זה אדון דומיין ומה זה פארקד דומיין.
דיירקט אדמין מציע בידיוק מה שצריך רק לדעתי, הרבה יותר נוח. גם אפ הייתי צריך לשלם יותר הייתי הולך רק על דיירקטאדמין.
למשתמש שאין לו מושג בכלום אסור גם לתת גישה לפנל הניהול של השרת.
שרת מיועד לאנשים שיש להם לפחות ידע בסיסית.
דיירקט אדמין היא לא שפשוטה יותר אלא היא לא כוללת את האפשרויות הרבות שיש בסיפאנל.
הצבעתי ל Cpanel
יוסי אני איתך בכל הכח! מסכים לגמרי
רק ליידוע,
ההצבעה לא עובדת בכרום הכי חדש דהיינו 23
לעומת IE9 שעובדת בו – מאוד מוזר
לנושא: פוסט מצויין כרגיל!
את האמת שCPANEL יותר נוח בהרבה מצד שני הוא ממש עם יותר מדי פונקציות שלא משתמשים בהם בדרך כלל.
תכלס – לדעתי ממשק זה ממש לא שיקול כי לא נוגעים בזה הרבה בכל מצב
1) אני כעת על כרום בגרסא: Version 23.0.1271.101ֿ עובד מצוין
2) אין דבר כזה יותר מדי פונקציות. יש הרבה מה לעשות עם פונקציונליות של סיפאנל…
תיקון לקח לזה הרבה זמן להגיב אבל עובד גם בכרום
תודה אנונימי… ? 🙂
לדעתי כל בעל מקצוע שעוסק בתחום יודע ומבין את היתרונות של cpanel. מיותר לציין שאין מה להשוות ביניהם
cPanel נחשב לממשק האיכותי והטוב ביותר בעולם. שלא לדבר על מגוון אפשרויות השליטה, הבקרה והניהול הניתנות למשתמשים בכל הרמות. כל תגובה הממעיטה בערכו מביעה חוסר מקצועיות והבנה של עוצמתו הרבה. יוסי הגיב 'בדיפלומטיות' "..כל אחד ומה שטוב לו..", אבל צריך לומר בבהירות – אין מה להשוות בין מוצר מצויין ומעולה כ cPanel לבין מוצרים אחרים שאינם עומדים כלל בסטנדרטים הגבוהים שהוא מספק, בפועל. מחירו יקר, שכן, הוא נחשב לטוב ביותר. בעלי שרתים, הנחשבים למכובדים ורציניים, לא יוותרו לעולם לספק cPanel ללקוחותיהם, מתוך שיקול כי מוצר מעולה מביא לקוחות טובים ומרוצים.
לדעתי המשתמש הממוצע שצריך בעיקר להגדיר מילים או לפתוח בסיס נתונים כמעט לא מרגיש בהבדלים בין השנים.
מי שמנהל את השרת ומשתמש בפונקציות יותר מתקדמות יעדיף ככל הנראה את ה CPANEL.
עבדתי עם כל מיני ממשקים למיניהם כולל da ושאר ירקות.
הבעיה איתם זה שיש תקלות בלתי צפויות מפעם לפעם שמשגעות את המוח…
כמו למשל התקנת וורדפרס ב דיירקט אדמין יכולה לקחת שעות כי אין חיבור טוב למסד נתונים, אין הרשאות כתיבהקריאה וכדומה. כל פעם משהו אחר ולא צפוי שמפיל את האתר או משבש את פעילותו התקינה.
שום דבר מזה לא קרה לי בCPANEL. והקמתי מאות אתרים.
לכן ממליץ בלב שלם עם סי-פאנל
DA תמיד הייתה ותמיד תשאר פשוטה ונוחה מכל מבט שלי