רגע לפני שקופצים למים בכל הנוגע לשיווק באינטרנט ובפייסבוק בפרט, חשוב לדעת כמה דברים קטנים. היום רוב בעלי עסקים הקטנים חושבים שפייסבוק זאת היא פלטפורמה פרסומית חינמית שיכולה להגשים את חלומם העסקית באמצעות פרסום סטטוסים שיווקיים אל תוך ה"קיר" האישי או בעמוד העסקי שהם פתחו. בהתחלה זה היה רק גימיק ומיד לאחר מכן התחום הפך לפופולרי עד כדי כך שעסקים קטנים שאינם יכולים להרשות לעצמם לשים תקציבים בפרסום באינטרנט, ראו בפייסבוק הזדמנות עסקית חלומית נדירה. לצערי, רובם לא מצליחים למכור דבר בפייסבוק והופכים את התדמית האישית שלהם למשתמשים ספאמרים שמפציצים את ה"קיר" שלהם בהודעות פרסומיות. כמובן שבמאמר הזה לא ניכנס לפילוסופיה והיבטים בכל מה שקשור לפרסום בפייסבוק וזאת לא המטרה של הפוסט.
מה שכן חשוב לדעת, זה שרוב אנשי שיווק אשר עושים שימוש בפייסבוק לצורכי פרסום מחזיקים עמוד עסקי ופרופיל אישי. מה שהם לא יודעים זה שיש להם 3 תיבות לקבלת הודעות פרטיות ואותן נציין בהמשך. חשוב להדגיש שהיום נפתחו קורסים שונים בכל הנוגע לשיווק באינטרנט וכל מה שקשור לפייסבוק כמו קורס פייסבוק וקורס מדיה חברתית שאלו שרוצים לקחת חלק בתחום הזה, יכולים להירשם לקורסים אלו. חזרה לעניינינו, 3 תיבות הודעות בפייסבוק: איפה למה ואיך.
תיבה מס' 1

זאת התיבה הפרטית כפי שכולנו מכירים ומשתמשים בה. היא נועדה לצורך החלפת מסרים בין המשתמשים. לאחרונה פייסבוק שילבה את תיבת הודעות עם צ'אט. ז"א אם משתמש שולח אליי הודעה בצ'אט בזמן שאיני מחובר באתר, הוא יגיע באופן ישיר אל תוך תיבת ההודעות שלי וישמר שם. רק לצורך הדגשה, הודעות שאינן נשלחות בהודעה פרטית אלא רק בצ'אט הן גם נשמרות בחשבון מה שיכול להטריד הרבה משתמשים שפרטיות חשובה להם. מומלץ לפעמים וכל תקופת זמן מסוימת להסיר הודעות ישנות מהתיבה.
וזאת הייתה תיבה מס' 1, התיבה שכולנו מכירים. כעת נעבור לתיבת הודעות הבאה של פייסבוק.
תיבה מס' 2 – "בעמוד עסקים"

תיבת הודעות בעמוד העסקי שלנו בפייסבוק. כן, לא כולם יודעים ומכירים שיש תיבה נוספת של הודעות פרטיות בעמודים עסקיים. לא כולם בודקים אותה או שמים עליה לב ולפעמים גם מפספסים עסקאות או הודעות חשובות.
יחד עם זאת נציין הערה חשובה: אם אתם מקבלים הודעה פרטית בפרופיל האישי או בעמוד העסקי,ההתראה תופיעה בסמל המיועד להתראות שנמצא ליד סמל של תיבת הודעות בסרגל הראשי בפייסבוק.
לכן חשוב לשים לב אליה מכיוון שמשתמשים אכן יכולים לשלוח לכם הודעות פרטיות ברמת העמוד העסקי ולצפות למענה מידי למרות שלא כל עמוד עסקי אמור לתת מענה וזאת החלטה של אותה חברה או עסק אם לענות לגולשי פייסבוק בהודעות פרטיות שנשלחות באופן פרטני בתיבה של העמוד או לא. לפעמים החברות מעדיפות לענות לגולשים ברמת ה"קיר" שהוא חשוף לכולם וכך אולי לחסוך מענה על אותם בקשות שחוזרות או על אותם השאלות ללא התייחסות ישירה לכל אחד באופן פרטני.
תיבה מס' 3 – "Others"

תיבה שלישית זאת תיבה מוסתרת שקל מאוד לפספס אותה. התיבה הזאת נועדה לשמש לצורכי שמירת הודעות שהגיעו ממשתמשים שאינם חברים שלכם. למשל משתמש שלא נמצא ברשימת החברים שלכם מעוניין ורוצה לשלוח לכם הודעה פרטית וגם עושה זאת, אז הודעה תיכנס אל תוך תיבה המוסתרת כפי שניתן לראות זאת בתמונה. חשוב גם לציין וגם לדעת שלא תקבלו התראה על אותם סוגי ההודעות שקבלתם בתיבה הזאת. לכן אם יש משתמש כלשהו בפייסבוק ששלח לכם הודעה פרטית ואותו משתמש אינו נמצא ברשימת החברים שלכם, סביר להניח שלא תקבלו התראה על כך וגם רוב הסיכויים שתפספסו את ההודעה.
אז למה פייסבוק עשו חלוקה שכזאת?
המצב הנ"ל נועד לטפל ב-2 בעיות עיקריות: הודעות ספאם והודעות לא רצויות ממשתמשים שאינם חברים שלכם.
למי לא נימאס מהזמנות למועדונים ע"י יחצני מסיבות? למרות שמדובר בדבר לגיטימי, הכמות ההודעות ובקשות שנשלחים עולים על כל דמיון והפכים להיות להודעות ספאם. הזמנות למסיבות, הצעות לימי הולדת, הפקות וכו' זה דבר מאוד לגיטימי אבל עד גבול מסוים. למרות שמדובר בשיווק ממוקד לקהל יעד ספציפי, הכמות הגדולה של משתמשים אשר עוסקים ביחצנות למועדונים ולמסיבות הפכו את הדבר לספאם קלאסי. למרות זאת, אני בטוח שזה עובד לחלק מהם, זה עבד בעבר ואם הם ממשיכים בהפגזה של הודעות מהסוג הזה, כנראה זה אכן עובד גם עכשיו, אז למה לא?
זה מזכיר לי את הימים שהינו מקבלים מיילים פרסומיים בכמויות אדירות. לאחר מגבלות שחלו בחוק על משלוח הודעות פרסומיות במייל, הנושא עבר מיגרציה לפייסבוק.
לסיכום
למרות תלות שאנושות פיתחה בשנים האחרונות במודה או לא במודה בפלטפורמה של פייסבוק, היא עדיין לא המקור לעשיית כסף ולהשקעה עיקרית עבור המפרסמים. כמובן לא צריך לזלזל בפלטפורמה עם כל כך הרבה משתמשים אבל יחד עם זאת, חשוב לזכור שלא כל מי שנמצא שם הוא קהל יעד שלכם ולא כולם בכל רגע מחפשים את אותם המוצרים ואותם השירותים שאתה מציע. יש הבדל עצום בין משתמשים שעושה חיפוש למוצר לבין משתמש שמעביר זמן. פרסומות בדחיפה עובדות (אין ספק), רק לא כמו פרסום בעת התעניינות.
פוסט מצוין.
זו התייחסות ראשונה מסוגה לסוגי התיבות שפייסבוק מציע, ואכן מדובר במידע שווה ערך למפרסמים ומשווקים שעובדים בפייסבוק.
לגבי הפרסום עצמו, כפי שכתבת בסיכום, "היא עדיין לא המקור לעשיית כסף ולהשקעה עיקרית עבור המפרסמים".
בניגוד לגוגל, יותר ויותר מחקרים מציגים שפרסום בפייסבוק לא בהכרח מועיל מבינת מכירות ויותר טוב מבחינת מיתוג, מודעות ויצירת קהל.
אני בדעה, שהמטרה הראשונית של המטרה שלך צריכה להיות "לייק" לעמוד שלך ולצבור קהל לקוחות מפולח. מרגע שיש לך אנשים שלוחצים לייק – יש לך מצבור של אנשים שניתן להגיע אליהם ללא כל עלות נוספת – מעבר להקלקה הראשונית של הלקוח מהקמפיין (למבצעים, מתנות וכו'). מצרך מבוקש.
אחר כך מה אתה עושה עם הלייקים והקהל הזה, זה כבר תלוי בעסק ובמטרות שלו.
תודה על הפוסט.
סטו
אני מבקש לדעת איך אני מפסיק התפרצויות לאינטרנט של חברה שאת שמה איני יודע.אני מתבקש על ידם לסמס 5050 עם המילים "עצור אופנה", אך החדירות שלהם לא מפסיקות!! אנא.