
מתחילים בוורדפרס ורוצים להבין את השפה של בניית אתרים בפלטפורמה הזו? הגעתם למקום הנכון!
החלטתי לאסוף בשבילכם את המושגים העיקריים והחשובים ביותר באתר – שימושי לכל מי שבונה אתרים. אז למה אנחנו מחכים? בואו נצלול אל תוך עולם המושגים ונתחיל להבין מי נגד מי, ומה צריך לדעת כדי לבצע עבודת בניית אתרים איכותית בפלטפורמה הפופולרית הזו.
אבל לפני הכול – המלצה קטנה: מושגים זה לא הכול. אמנם הם עושים סדר בחיים ומפשטים את העניינים בצורה משמעותית, אך עדיין חשוב שתדעו גם את התכל’ס.
Theme – בעברית אנחנו קוראים לכך תבנית, או למעשה ערכת עיצוב של הוורדפרס. בניית אתרים בוורדפרס מאפשרת לכם לשחק עם עיצובים יחסית בקלות, וזה דבר חשוב. כך היא התבנית, או ה-"skin", אשר משנה לחלוטין את הוויזואליות של האתר מבלי להתעסק יותר מידי בקוד או בגרפיקה. פשוט, קל, ותוך שניות אפשר לשנות את כל תצורת האתר שלכם מבלי להסתבך.
Widget – בוודאי בעולם הסלולר והמובייל שמעתם את המושג הזה לפחות פעם אחת. גם לגבי וורדפרס הדבר תופס. מדובר בתוכן אשר בעיקרו מופיע בסרגל כלים צדי, מעיין באנדל של PHP, HTML, ו-CSS, אשר ניתן להתאמה בקלות לצרכים שלכם ומציג כל דבר שתרצו – החל מהפיד שלכם בטוויטר או פייסבוק, ועד לשעון שמראה את השעה המקומית או העולמית. וכן, אפשר גם לשים פרסומות ממומנות.
Sidebar – סרגלי כלים צדי, כשמו כן הוא, מדובר בסרגל אשר מציג כל מיני כלים בצד ימין או שמאל של האתר או העמודים שלכם. אפשר גם למקם אותו בתחתית העמוד, כ-Footer. אפשר גם לייצר מספר סרגלי כלים בו-זמנית בהתאם לתבנית בה משתמשים.
Admin Panel – למעשה מדובר במערכת הניהול בה יש לך שליטה מלאה על אתר הוורדפרס שלך. זה המקום להוסיף, או להוריד פוסטים ועמודים, לנהל את התוספים והווידג'טים, ועוד. זהו מרכז השליטה שלך בעיצוב קל ופשוט להבנה, נוח לשימוש, כמו שפלטפורמת הוורדפרס ידועה.
WordPress Core – זוהי הליבה של כל המערכת, כל הקבצים שלך מגיעים בצורה מסודרת מהאתר הראשי של וורדפרס – wordpress.org, וכאשר אתה מוריד למעשה את המערכת אתה מוריד את הליבה הזו. היא מגיעה ללא עיצובים מיוחדים, או תבניות עיצוב מיוחדות ותוסיפים (למעט תבניות ברירת מחדל), זהו הבסיס של הבסיס ועם זה ממש מתחילים את העבודה. מכאן והלאה אפשר רק לצמוח ולהתפתח, בהתאם לצרכים הספציפיים שלכם.
Page – עמוד באתר שלכם, ממש כך. כמו פוסטים, ולמעשה דיי אותו הדבר למעט כמה הבדלים קטנים, העמוד מכיל את המידע שתרצו להציג למבקר באתר כאשר התוכן כולו תלוי בכם.
Post – מאוד דומה לעמוד (Page), רק עם הבדל אחד מאוד משמעותי – בדרך כלל כשאנו מדברים על פוסטים אנו מדברים על בלוגים או מדיה חברתית, זאת מהסיבה שיש משהו כרונולוגי, מלשון מתוארך, בפוסטים. יש גם ציפייה לראות עדכוני פוסטים ממכם, בעוד עמוד "אודות החברה" למשל, פחות משנה או מסתכלים האם הוא מעודכן באופן תדיר.
Category – הקטגוריה היא למעשה דרך לסדר את כל הפוסטים של וורדפרס, כך שיהיה לכם נוח להשתמש בהם, למצוא אותם, וכו'. כשארר עוסקים בבניית אתרים בוורדפרס מאוד חשוב לכם לדעת לזהות ולמצוא תכנים במהירות רבה, הקטגוריות עוזרות מאוד להבין איפה אתה נמצא ומה אתה מחפש, במיוחד כאשר האתר מתחיל להתמלא עם עוד ועוד תוכן.
Plugin – או בשמו העברי "תוסף". כאשר מדברים על תוסף וורדפרס, למעשה מדברים על מקטע קוד מוכן מראש אשר משמש לפונקציונליות מאוד מאוד ספציפית. כל התוספים מופיעים במאגר של וורדפרס, ואפשר לחפש ולברור בין אלפי התוספים למציאת הכלים הנוחים לכם לשימוש באתר.
Post Editor – או למעשה עורך הפוסטים, הוא הכלי המרכזי שאנו משתמשים בו כדי לערוך את התוכן שאנחנו רוצים להעלות לאתר. בין אם ליצור פוסט חדש, או עמוד, ובין אם לעריכה של עמודים/פוסטים קודמים – הכלי הזה משמש אותנו להכניס תמונות, מלל, כותרות, וכל דבר למעשה כדי שהתוצאה תהיה מעניינת ושימושית לגולש. זהו אחד הכלים החזקים של וורדפרס מבחינת אינטואיטיביות, דבר אשר הופך את המערכת לכה קלה לשימוש, ולמעשה כל כך פופולרית.
Excerpt – למעשה, ממש כמו בכל תחום אחר, מדובר במקטע של טקסט אשר מתמצת את הפוסט עם לינק לפוסט עצמו. אלו הכמה משפטים הללו שאתם רואים לפני שאתם נכנסים לקרוא את כל הסיפור, מעיין טיזר אם תקציר תרצו, או אולי פתיח חשוב
Shortcode – מדובר בתגית (מקטע קוד קצרצר למדי) אשר מאפשר לך להכניס תכונות מיוחדות אל תוך עורך הוויזואלי במהירות וללא הסתבכות בפוסט או העמוד. למשל במקום להשתמש בקוד html להצגת בנר בכל מני מקומות בתוך הפוסט, אנו יכולים להשתמש ב shortcode קצר, במקום להכניס קוד באופן ידני בעורך טקסט.
Permalink – זוהי כתובת URL קבועה אשר משוייכת לתוכן ספציפי. כך, במקום להשתמש באסופת תווים אקראית כשורת הכתובת של העמוד שלכם, תוכלו לתת שמות ספציפיים שקל לזכור ולזהות.
Pingback – פונקציה של וורדפרס אשר מוציאה לכם עדכון כאשר אדם כלשהו גולש לתוך האתר שלכם ומותיר תגובה או משתף תוכן. הפונקציה תראה לכם אינדיקציה באזור התגובות יחד עם המקור לאותו הקישור.
כמובן שישנם עוד ביטויים ומושגים חשובים נוספים שיש ללמוד למי שמתעניין בבניית אתרים באופן כללי, ובבניית אתרים בוורדפרס באופן ספציפי. אבל על קצה המזלג, כדי לייצר קו אחיד שבו אנו מדברים, אלו המושגים החשובים ביותר. מעוניינים לקבל מידע נוסף? השאירו פרטיכם בטופס, תרשמו לרשימת דיוור ותמיד נדאג לעדכן אתכם בכל מה שחם וחדש בתחום.