כל אחד חייב גיבוי, כל בעל האתר, איש מקצוע, בונה אתרים, מתכנתים וכל מי שעוסק בתחום האינטרנט חייב גיבוי מלא של האתר שלו. אין גרוע מכך שיום אחד אתה יכול לגלות שחשבון שלך בשרת נסגר מאיזושהי סיבה, או תקלה שקרתה בשרת מחק את החשבון, או את הקבצים מסוימים או שרת של החברה נפרץ ושחזרו את החשבון שבוע לפני או אולי חודש לפני. זה קורה, ולומר "לי זה לא יקרה" יכול להישמע הכי לא מקצועי שיש. עליך כי בעל האתר, בעל מקצוע ובעל עסק, חייב לגבות ולעשות גיבוי מלא של האתר או חשבון בשרת פעם בחודש לפחות. במידה ואתרך לא מתעדכן לאתים קרובות, אז כמובן שאפשר לגבות את המערכת פעם בחודש או חודשיים. אבל במידה ואתר שלך פעיל, יש בו גולשים ותוכן שמתעדכן בתדירות גבוהה, אתה חייב לגבות את הקבצי המערכת וגם את בסיס נתונים בשרת שלך. לא לבצע גיבוים בעיקר נהוג אצל המתחילים בתחום, בעיקר אלו שלומדים באחד מהקורסים של קורס בניית אתרים ואינם מגבים את העבודות שלהם. גיבוי מלא של האתר זה א' ב' בבניית אתרים.
[adsense]
כל אחד יכול לשאול את עצמו, מתי הוא גיבה את הקבצים באתר שלו, מתי פעם אחרונה הוריד את הקבצי המערכת, תמונות או בסיס נתונים מהשרת? אני בטוח שרובם אינם עושים זאת בכלל וגם אף פעם לא ביצעו גיבוי. במאמר זה נראה איך אפשר לעשות גיבוי מלא של החשבון ב-Cpanel. מי שלא מכיר ולא יודע, Cpanel זה ממשק ניהול חשבון בשרת מאוד פופולרי והנפוץ ביותר. כמובן שזה לא מחייב שכל חברת אחסון תעבוד עם ממשק זה כי לחברה זה עולה כסף, אבל חברות בחו"ל בעיקר עובדות עם ממשק ניהול שלהם שהיא מאוד נוחה ופשוטה למשתמש.
איך לבצע גיבוי מלא של האתר והחשבון כולו באמצעות Cpanel?
קודם כל עליך להיכנס לחשבון שלך בשרת ולגשת לממשק ניהול של Cpanel מכוון שלא ניתן לעשות גיבוי ללא התחברות לחשבון. לאחר חיבור וכניסתך לחשבון, ביצוע של הגיבוי הוא די פשוט גם לאדם ללא ידע ורקע טכני מעמיק בתחום של בניית אתרים או תכנות. אתה לא צריך להיות מתכנת בשביל לבצע פעולה פשוטה הזאת. ולכן אם יש בידך אתר שברצונך לגבות, אלו השלבים שעליך לעבור שניתן ללמוד אותם בקלות גם ללא לימודי בניית אתרים בקורסים שונים.
הערה: מה שאנחנו כעת עושים, זה גיבוי מלא של החשבון בשרת ולאוו דבקה של אתר אחד. במידה ויש לך מספר אתרים בשרת אחד, הגיבוי הנ"ל מגבה את כל החשבון שלך כולל בסיסי נתונים, קבצים ותיקיות.
שלבים לגיבוי האתר ב-Cpanel
כעת נעבור על שלבים ונלמד את כל התהליך לביצוע הגיבוי מכניסתך לפנל ניהול בשרת ועד לגיבוי המלא.
עלך להיכנס לחשבון שלך בשרת באמצעות שם משתמש וסיסמה.

לאחר כניסתך לפנל ניהול של Cpanel גש ל- Backup Wizard (ראה בתמונה)

כעת יש לך לעבור 3 שלבים.
לחץ על כפתור – Backup.

בחר את אפשרות של Full Backup →.
שאר האפשרויות המופיע בתמונה ובמסך שלכם מספקים אך ורק גיבוי חלקי של הקבצים, לדוגמה רק של בסיס נתונים או רק של הקבצים הנמצאים בתיקיית הראשית.

בתוך Backup Destination בחר את Home.
סמן את האפשרות הראשונה ב- Email Address ותרשום את כתובת הדואר האלקטרוני שלך למשלוח התראה כאשר גיבוי מוכן.
לחץ על כפתור Generate Backup.

כעת אין לך כבר מה לעשות אלא רק להמתין לקבל דואר אלקטרוני שקובץ גיבוי מוכן להורדה.

לאחר קבלת הדואר, שזה יכול לקחת מספר דקות לחץ על כפתור Go Back בחלון הנוכחי (צפה בתמונה למעלה) וכעת תגיע לחלון שבו יהיה קישור להורדת קובץ הגיבוי המלא של החשבון שלך.

נכון לעכשיו סיימת עם תהליך הגיבוי ועליך לשמור את הקובץ שהורדת מכוון שבמידה ויקרה משהו בשרת, יהיה לך אפשרות לשחזר את החשבון שלך בשרת או יתרה מכך, אתה יכול לעביר את החשבון המלא לשרת אחר בצורה קלה יותר ופשוטה יותר באמצעות קובץ הגיבוי הנוכחי שהורדת. ז"א במידה ותרצה לעבור חברת אחסון אחת לאחרת, לא יהיה לך יותר בעיה בגיבוי קבצים, התחברות ל-Ftp, הורדת קבצים ותיקיות בצורה נפרדת וכו'. כל שעליך לעשות זה להעלאות קובץ 1 לשרת ולפרוס אותה שם. גם אם אינך יודע לעשות זאת, חברת אחסון אחרת ישמחו לעשות את זה במקומך במידה ואתה עובר אליהם. ולכן גיבוי מלא של האתר ב-Cpanel או יותר נכון גיבוי חשבון לא היה קל יותר. זה פשוט, לא מצריך ידע טכני אלא ידע בסיסי בשליטה באינטרנט ומדריך הפשוט הזה כדי לעשות גיבוי מלא. מומלץ לעשות זאת פעם בחודש, חודשיים בהתאם לתדירות העדכונים שאתם מבצעים באתרים שלכם.
מדליק, לא ידעתי שאפשר לעשות את זה.
וואי מגניב. לא ידעתי שאפשר לעשות כזה דבר בכלל. תודה איש.
נייס, טקנס!
באיזה תוכנה אתה משתמש לתצלומים?
כמה זמן חיפשתי מדריך טוב לגיבויים.
כמעט ומחקתי בטעות את כל האתרים שלי
אחלה מדריך… תודה.
תודה רבה לך עזרתה לי
לטובת גיבוי ראשון מלא ההמלצה full backup טובה.
לטובת גיבויים יומיים/שבועיים לאתרי וורדפרס, ג'ומלה ודומיהם, מספיק:
Mysql
Public_html
חוסך מקום וזמן – ללא אובדן איכות!