מדריך זה מספק חומר למידה ומסביר איך שמות מתחם / דומיינים מנוהלים בשרת באמצעות Cpanel. כאן באפשרותך ללמוד איך להגדיר סאב דומיין, Parked domain ו- Addon Domain בשרת. תמצא כאן גם את ההסבר מפורט על כל אחד מהם ואת השוני שבניהם. הסבר מפורט מודגם בכתב בשילוב תמונות מסך ממשק ניהול של השרת. תמונות מסך המצורפות למדריך מסבירות את האפשרויות והגדרות השונות לניהול שמות מתחם ב-Cpanel. מדריך זה נועד למשתמשים שיש להם שרת אחסון או מתכוונים לרכוש אותו בהקדם ורוצים ללמוד או למצוא תשובות על הנושא לפני הרכישה וגם לסטודנטים הלומדים זאת באחת ממכללות בארץ ללימודי תואר או קורסים מקצועיים כמו קורס בניית אתרים שחייבים להבין את הדברים אלו. כמו שידוע יש לא מעט חברות אחסון אתרים בארץ ובעולם, ולא כל החברות אכן עובדות עם ממשק Cpanel משיקולים כאלה ואחרים. על הנושא הזה ניתן לקרוא בכתבה שנכתבה בעבר.
[toc]
כאן נמצאים הסברים עבור כל אחד מהנושאים הבאים: Sub Domain, Parked Domain ו- Addon Domain
Addon Domain
באמצעות פיצ'ר בשם Addon Domains ניתנת לך יכולת להוסיף דומיינים נוספים לחשבון שלך בשרת. Addon Domain מאפשרת הוספה של שמות מתחם לחשבון שלך המעיד על יכולת שלך לאחסן מספר אתרים באותו חשבון שרת. חברות אחסון אתרים שונות נותנות כמות מסוימת של דומיינים הניתנים להוספה בחשבון בהתאם לחבילה אותה רכשתם. לכן יכול להיות מאוד שאפשרות הוספה של דומיינים בשרת שלך יהיה מוגבל אבל אם לא, זאת הדרך להוסיף דומיינים לחשבון כדי להקים אתר חדש עבורו.
Parked Domain
כפי שאפשר להבין רק מהכותרת, Parked domain מאפשר לצרף דומיין חדש לחשבון אך ההבדל בינו לבין Addon domain הוא שתפקידו לקשר אל דומיין קיים בשרת. לדוגמה, אם יש לכם אתר שדומיין שלו נראה כך: "google.com" וברשותכם עוד דומיין שרכשתם ששמו "googl.com" , אז הדומיין המקוצר יכול לקשר אל דומיין המלא ו"לחנות עליו". עושים שימוש באפשרות זו בזמן שיש בבעלותם של בעלי אתרים מספר ווריאציות של שמות מתחם ולא משנה איך הגולש יקיש אותו בדפדפן, הוא עדיין יגיע לאתר הרצוי.
Subdomain
בעבר נכתב מאמרים שלם על הבדלים בין סאב דומיין לסאב דירקטורי. בכתבה זאת מוסבר היטב את ההבדלים בניהם ופירוט של כל אחד מהם. אבל בקצרה, סאב דומיין הוא תת אתר או נגזרת מהאתר העיקרי. למשל אתר וואלה מפעילה מספר רב של תתי אתרים שזהים לאתר העיקרי אבל כוללים תוכן שונה.
למשל:
- tech.walla.co.il
- finance.walla.co.il
מדריך להוספת Addon Domain בשרת (Cpanel)
- כנס לכלי בשם Addon Domain באמצעות לחיצה על סמל הצבעוני בממשק הראשי של סיפאנל.
- הכנס את שמו של הדומיין אותו תרצה לצרף לשרת בשדה הריק למעלה.
- הכנס את שמו של התיקיה שאליו הדומיין יצביע. התיקיה אליה מדובר הוא תיקיה ששם יותקן אתר החדש.
- הכנס סיסמה עבור דומיין החדש ולחץ על כפתור הוספת דומיין: "add domain"/
כעת באפשרותך להתחבר באמצעות תוכנת Ftp עם שם משתמש וסיסמה אותה הגדרת בשרת ולעלות קבצים אל התיקיה החדשה עבור אתר החדש שתרצה להקים תחת הדומיין הזה.
מדריך להגדרת Parked Domain
- נא להיכנס לאזור של Parked domain בשרת באמצעות לחיצה על סמל בעמוד הראשי של ממשק ניהול חשבון בשרת.
- כדי לחנות דומיין, עליך להוסיף אותו בשדה הריק וללחות על כפתור ההוספה. שים לב שעליך לרשום את הכתובת בצורה תקינה, אחרת היא לא תעבוד. זהו זה 😉
-
Parked Domain
מדריך לפתיחת Sub-domain
נא להיכנס לעמוד סאב דומיין ולהוסיף שם הרצוי עבור סאבדומיין לשם מתחם של האתר שלך.

לסיכום:
כל זה הם הדברים הבסיסיים שכל בעל מקצוע או עסק שמפעיל אתר אינטרנט צריך לדעת. כמובן בוני אתרים בפרט. בניית אתרים הוא תחום רחב אבל יחד עם זאת דברים בסיסיים כולם צריכים לדעת שכולל גם הצעירים בתחום שרק מתחילים את דרכם. מקווה שנהנתם מהמדריך ומההסבר המפורט בנושא. לשאלות ודיונים עומד לרשותכם אפשרות לפרסום תגובות למטה.
היי יוסי, הקמתי אתר נדל"ן mamahome.co.il עם תבנית עיצוב שתרגמת שנקראת arrasהתבנית מצויינת.
בימים האחרונים ראיתי שהאתר לא עולה לאייפונים ולטאבלים , הוא נפתח בצורת פסבצד שמאל של המסך , כיצד אפשר לפתור את הבעיה, תודה עובדיה.
יוסי היי
אך אני יוצר מצב שאני יכול להעלות אתר בלי הדומיין שלו לבנות את האתר ורק אח"כ להוסיף את הדומיין
מדובר באתר וורדפרס אני יתן לך דוגמא של כמה דברים שראיתית לדוגמא האתר הזה :
http://212.68.146.34/~habriaco/
אך הוא עובד בלי הדומיין? אני גם יכול לעשות את זה?
אני יכול לפתוח אתר תחת סאב דומיין שלי ואח"כ להוסיף לו דומין? אים כן אך אני עושה את זה?
מה הדרך המומלצת כדי להעלות אתר בלי הדומיין שלו לבנות את האתר ורק אח"כ להוסיף את הדומיין?
היי דרור,
כן אתה יכול כמובן ועושים כך. זו פרקטיקה מקובלת בתחום.
יש את אלו שעובדים לוקלית ואחרי זה מעלים את האתר, יש את אלו שקונים דומיינים זולים שעולים 2 – 5 דולר לדומיין ועובדים בשרת תחת דומיין אחד ורק בסוף מחליפים אותו בדומיין רשמי, ויש את אלו שמשתמשים בסאבדומיין או בכתובת ip עם שם התיקיה כפי שצירפת.
ברגע שמסיימים פיתוח ויצירת אתר, משנים הגדרות (למשל בוורדפס משנים wp-config), מחברים בדומיין חדש וזהו.
זה לא סיפור אבל יש תהליך למידה קצרה, אחרי פעם אחת שאתה עושה אותה, הפעולה הזאת היא אוטומטית שלוקחת כמה דקות + –
שלום יוסי, אתה יכול בבקשה לתת דוגמה לשימוש ב addon domain וב parked domain כמו שנתת דוגמה ל subdomain?
תודה,
ירון
Parked domain זה כמו שלאתר יהיה מספר כתובות
למשל yoursite.com ו mysite.com יביא אותך לאותו אתר.
למעשה פארק דומיין מאפשר לך לחנות דומיין על דומיין אחר.
לעומת זאת addon domain זה הוספה של של דומיין חדש לחשבון אחסון שלך.
זה משמש בעיקר לפתיחת אתר חדש בחשבון. למשל אם יש לי 2 אתרים ואני מארח אותם באותו חשבון בשרת שיתופי ״חשבון Cpanel אחד" – דומיין אחד יחשב כראשי, וכל דומיין נוסף שאני ארצה להוסיף יהיה דרך ADDON DOMAIN
ההבדל:
Addon Domain נועד כדי להוסיף דומיינים חדשים לחשבון בשרת
Parked Domain כדי לחנות דומיין נוסף על דומיין קיים.