שלב מרכזי בתהליך בניית אתרים הינו בחירת שירות האחסון של האתר שלכם. ברשת ניתן למצוא מגוון רחב של שירותי אחסון אתרים. מהם השירותים השונים ובאיזה מהם כדאי לבחור. נקדים ונאמר שבחירת שרת האחסון של האתר שלכם צריכה להיעשות עוד לפני שאתם מתחילים לבנות את האתר עצמו. הסיבה לכך היא שכל שירות אחסון מציע פונקציות שונות אשר חלקם יכולות להשפיע על אופן בניית האתר. במאמר זה נחשוף ונשווה יתרונות וחסרונות של אחסון אתרים בארץ ואחסון אתרים בחו"ל. שיקול מרכזי בשלב בניית אתרים הוא האם לקחת שירות אחסון בחינם או בתשלום, בארץ או בחו"ל, שרת לינוקס או כזה שמבוסס חלונות. כמובן שככל שאתה משלם יותר כך כמות הפונקציות והאפשרויות גדלה. אך ישנם שירותי אחסון זולים אשר יכולים לספק את הסחורה למתחילים – בהתאם לצרכים של האתר.
כך למשל ניתן למצוא שירותי אחסון בתשלום כגון חברת Cirtex המציע כמות בלתי מוגבלת של שטח אחסון ותעבורה. שיקול נוסף שצריך לחשוב עליו במסגרת בניית אתרים הוא מיקום השרת – בארץ או בחו"ל. שירות אחסון אתרים ישראלי יעניק לכם שירות בעברית, וכן יכולת גלישה מהירה יותר לגולשים הישראלים. כל זה יתרון רק אם קהל היעד שלכם הם תושבי ישראל בלבד. אם קהל היעד של האתר הם דווקא גולשים מחו"ל או גולשים מכל העולם – ייתכן ועדיף לקחת שירות אחסון בחו"ל. אך השיקול החשוב ביותר לצורך אחסון האתר שלכם הוא הפונקציות שהוא מציע. למשל, לא כל השירותים מציעים יכולת אחסון של פורומים phpBB – פורמט נפוץ של פורומים, או שרת FTP המאפשר יכולת ניהול קבצים נוחה. כמו כן, כדאי לבחור שירות התומך בשפות תכנות שונות, כגון PHP ו- SQL. עוד סיבה טובה למה כדאי לבחור את שירות האחסון כבר בהתחלה.
ישנם שיקולים נוספים אותם צריך לקחת בחשבון כשבוחרים שירות אחסון במהלך בניית אתרים. מומלץ כמובן לבצע "סקר שוק" ולבחון מה כל שירות מציע, ישנם אפילו אתרים שמציגים בטבלה מסודרת את כל ההבדלים בין השירותים השונים. שמיפוי נכון של הצרכים ושל מטרת האתר יעשו את העבודה לקלה, זולה ומהירה יותר. השוואת מחירים של שירותי אחסון אתרים בארץ ובחו"ל. לא לחלשי לב…. אם אינך יודע ומתלבט איזה חבילה של אחסון אתרים לבחור ולרכוש, וחברות ישראליות מספרות לך סיפורים על יתרון המשמעותי לאחסון בארץ במחיר מופרז עם תמורה אפסית ושירות גרוע, אז יש לי חדשות בשבילך, לא הכל וורוד בעולם הזה. השתמשתי בביטוי תוקפני קצת, אבל אפשר להבין גם למה בעקבות תמונות הבאות של השוואת חברות אחסון אתרים בארץ ובחו"ל.
הבדל במחירי בשירות האחסון בארץ לעומת מחירי אחסון אתרים בחו"ל הם משמעותיים ופער המחירים לעומת התמורה שחברות אחסון אתרים הישראליות מציעות הם בסף הבדיחה לעומת מה שאפשר לקבל בחו"ל בשליש מהמחיר ועפילו בפחות.
רגע, שניה, עוד לפני שנסתכל על הנתונים, חשוב לציין שמיתוסים רבים נזרקו ברשת האינטרנט באם זה באמצעות מאמרים ואם זה באמצעות תגובות פיקטיביות על "למה כדי לאחסן אתרים בארץ"… אז למה באמת נרצה לאחסן בארץ ולא בחו"ל? נסביר בהמשך על מיתוסים וטענות הלא מבוססות עובדות של אנשי שיווק בעלי אינטרס כלכלי ואיך בעלי מקצוע אחרים עוקבים אחריהם ללא בדיקה מוקדמת. כל זה בהמשך, אבל כעת נסתכל על תמונת מצב בין חבילות בארץ ובחו"ל. תמונת מצב של חבילת אחסון אתרים בחו"ל – חברת Cirtex

בחבילה
- דומיינים: עד 7 דומיינים
- נפח אחסון: ללא הגבלה
- תעבורה: ללא הגבלה
- בסיס נתונים: MySql עד 25 בסיס נתונים
- חשבונות FTP: כנ"ל עד 25 חשבונות
- דואר אלקטרוני: 25
- תמיכה: 24 שעות 7 ימים בשבוע. אפשרות צ'אט לייב עם נציג תמיכה + שיחת טלפון
- דמי התקנה: חינם
- ממשק ניהול השרת: cPanel (ממשק ניהול חשבון בשרת בין ההכי פופולריים בעולם)
- מחיר מירבי להזמנת חבילה ל-3 שנים: 89$ = 325 ש"ח (עם שער הדולר של היום).
חבילה משתלמת מאוד לטווח ארוך, לא יקרה ביחס לתמורה והיא מומלצת על פני החבילות של חברות אחסון אתרים בארץ.
אז נמשיך בסקירה של חברות ישראליות.


חברת הוסטווב – ישראל.
תמונת מצב של חבילות אחסון אתרים. המצב נראה לא כל כך טוב.
הגבלות המוצגות כיתרונות. מה שכן חשוב לציין, שהחברה מספקת שירות אדיב בהתאם לחבילה שנרכשה. במיוחד חבילה הזולה ביותר של 10 מגה, היקרה יותר בדולר בהשוואה לחבילה הנמכרת בחו"ל. עלויות תשלום לשנתיים עומד כעת על 84$ לחבילה של 10 מגה לעומת חבילה הבסיסית שבחו"ל עומד על 89$ לשלוש שנים ללא הגבלת נפח ותעבורה, והגבלות נוספות במפרט הטכני. הבדל משמעותי ביחס לתמורה שאנו יכולים לקבל כאן. תמיכה בשעות הפעילות החברה בלבד. במידה ונתקלתם בבעיה, תצטרכו להמתין עד לשעות הפעילות לעומת בחו"ל יש לכם תמיכה 24 שעות 7 ימים בשבוע.
חברת – hostdime
חברת אחסון אתרים יותר טובה מ- Hostweb אבל מחירים מופרזים גם כאן. אפשר לצפות בתמונה שצורפה למטה ולהבין שמדובר בחבילות אחסון אתרים לא משתלמת כל כך ביחס לחו"ל. הגבלה של שטח אחסון עד ל-250 מגה, תעבורה מוגבלת ל-10,000 מגה, ועלות היא: 29 ש"ח בחודש על חבילה הבסיסית. מה שכן אני יכול לומר, שלעומת חבילות אחרות של חברות אחסון בישראל, זאת היא אחת מהחברות הבודדות שמציעות חבילה משתלמת יחסית למתחריו וללא עלויות נוספות כגון: דמי התקנה.
במידה ואתה שואל, מה זה דמי התקנה? יצירת חשבון בשרת שלוקחת 15 שניות ככל היותר והמחיר הממוצע עומד על 15$ בישראל. בחו"ל אין יותר דמי התקנה והשירות ניתן בחינם ומובן גם למה. כי אין כזה דבר דמי התקנה. בחברה הנ"ל לא תשלמו על דמי התקנה ומגיע לו לשים פלוס A++.
חברת אינטרוויז'ן – שירותי אחסון אתרים
רוצים לשלם הרבה ולקבל מעט? אז החברה אינטרוויז'ן דוגלת כנראה בשיטה הזאת. למרות הרצון שלי למצוא משהו משתמלם במחירים או במפרט הטכני, המשימה לא עברה בהצלחה. החברה אכן מספקת שירות אדיב ומקצועי בתחום הטכני כל עוד אתם בוחרים חבילה שאין בה כלום. חבילה בסיסית לא כוללת בסיס נתונים. לקוח שלא ממש מבין את התחום אינו יודע שללא בסיס נתונים לא ניתן להקים אתר דינמי ומקצועי.
מה כן אתה יכול לעשות? להקים אתר אינטרנט סטטי שברוב המקרים תסגור אותו אחרי שנה כי לא תצליח לקדם אותו במנועי החיפוש, לא יהיה לך אפשרות להוסיף תוכן או לשנות את הדברים ללא התערבות בקוד בעצמך או ע"י המתכנת. החבילה הבסיסית שלא מספקת לך אפשרות להקים אתר דינמי עם מערכת ניהול תוכן עולה $6.95 – 33 ₪ כולל מע"מ. ולא ציינתי שדמי התקנה היא: $9 – 43 ₪ כולל מע"מ.
דמי התקנה? כל מילה מיותרת.
חשוב לציין שבחבילות מתקדמות יותר, אכן כוללות אפשרות להתחברות לבסיס נתונים אבל עם הגבלות טכניות כגון כמות החיבורים ונפח שלו. בס"כ חברה ממוצעת בארץ שמספקת שירותי אחסון יקרים ביחס לתמורה.

סיכום: אני ממליץ על שרת אחסון זול ואמין בחו"ל של חברת Cirtex
אין ספק שחברות בארץ מפציצות אותנו במחירים. אבל לקוחות עדיין משלמים אז הפראיירים לא מתים, הם מתחלפים.
המחיר אמנם מאוד אטרקטיבי בחו"ל ויש לציין שגם התמיכה יחסית טובה, אך זהו אחסון שמיועד לאתרים קטנים בלבד. ברגע שיש דרישה לבסיס נתונים (MySQL) וכמות גולשים סבירה האתר מתחיל לזחול ולא תוכלו לעבוד איתו כלל!
מניסיון זהו מצב שאמנם מאוד זול לכם אבל האתר איטי מאוד ואין הרבה מה לעשות עם זה רק אם תעברו לשרת וירטואלי פרטי. אז אם יש לכם אתר קטן או מספר אתרים קטנים שמבוססי HTML, אין בעיה. אך אם זה מדובר באתר רציני עם בסיס נתונים – תשכחו מזה ותעברו לארץ. כאן אמנם התמחור שונה (על פי נפח תעבורה) אך גם אמיתי.
איתי, באתר הזה גולשים 2800 איש ביום – http://www.victoriassecretmodels.net
הוא מאוחסן באתר שיתופי בחו"ל בגו דדי לצורך העיניין. האם אתה נתקל בדבר הנקרא איטיות?
באותו חשבון מאוחסנים עוד 3 אתרים לצורך העיניין.
כולם עובדים מצוין. ולכן אני חייב לציין שאתה טועה בדבריך. לאחסן רק אתרי html?
אני יכול להביא לכאן רשימה של אתרים המאוחסנים בחו"ל בשרת שיתופי עם מאות ואלפי כניסות ביום ופועלים מצוין. ולכן האחסון אתרים קטנים בלבד או אתרי html לא בחשבון.
זאת האמת, ולכן אני מציין את זה לפי העובדות שאני רואה בשטח.
הוא לא מגיב במהירות, אבל זה סביר. אני עברתי 3 חברות אחסון גדולות ונתקלתי בבעיות, תקלות אין סוף כשבשורה התחתונה האתר נופל פעמים רבות.
בכל מקרה אני מחזיק חשבון בחו"ל וגם בארץ, אבל אם אתה רוצה לבסס אתר גדול וחזק אתה חייב לעבוד בשרתים בארץ. מסכים שהמחירים לא הגיוניים, אבל לא נתאר לעצמנו אתרים גדולים עוברים לשרתים בחו"ל.
שיחקת אותה שוב! בידיוק היה לי וויכוח על זה עם חבר טוב שלי, אני אף פעם לא האמנתי שזה שווה את המחיר והוא כן, עכשיו יש לי מקור אמין להפנות אליו.
אהבתי את המאמר שלך, למרות שאני לא מכיר את החברת אחסון שהמלצת עליה אשמח לשאול אותך באיזה מהשניים הייתה בחור BlueHost vs. JustHost אני ממש בדילמה.
ועוד שאלה איך אתה מנתח חברת אחסון בחול? כי הרי כולן מציעות פחות או יותר את אותו הדבר, איך בכל זאת אפשר לדעת איזה מהם הכי מהירה?
איתי: אני יודע שיש חילוקי דעות בנושא ואני לא בא להוכיח לאף אחד דבר. בס"כ אומר את דעתי ונותן דוגמאות. כמובן שאתר מאקו או Ynet לא יעברו לחו"ל. אבל מה זה בשבילך אתר גדול זאת השאלה. כמה גדול אתר אמור להיות כדי לא לעבור לחו"ל…
אם אתה מגיע למצב שבו אתר שלך גדול מספיק עם כניסות רבות אז כנראה אתה גם מרוויח ממנה, ואין שום בעיה לקחת VPS בחו"ל זה מה שאני עושה כרגע דרך אגב.
אתרי ענק אתה לא יכול לעביר לחו"ל כי הם משתמשים במערכות גדולות יחסים שיושבות על מספר שרתים שמחלקים עומס בניהם וכו'… יש להם שרתי אחסון יעודים ממוקמים בארץ. אבל אתר עם 10 אלף כניסות ביום יכול לעבוד מצוין בשרת VPS בחול ועד 5 אלף כניסות ביום בשרת שיתופי.
אין ספק שיש בעיות בחלק מהחברות וחלק מהשרתים גם בארץ וגם בחו"ל, אבל תמיד יש תמיכה 24 שעות בחברה שעליה המלצתי ולא בארץ תמיכה של שעות הפעילות בלבד. יש הבדל משמעותי בדבר. המאמר הזה מתיחס אך ורק לשרתים שיתופיים.
ואיתי, לבסס אתר גדול וחזק אתה לא חייב להוציא אלפי שקלים. קודם צריך להגיע לרמה שבו אתה מגיע לכמות כניסות וצורך מספיק משאבי מערכת בחו"ל כדי שיהיה לך משתלם לעבור לארץ.
בקשר לקישור שנתתי, "לא מגיב במהירות"… ציינתי שיש הבדל בטעינה של העמוד בין אם אתה מאחסן באתר ובחו"ל בגלל קישוריות של ספקי האינטרנט. לא מגיב במהירות לא אומר שהוא מגיב באיטיות. 3 עד 4 שניות האתר בעוויר וזה נחשב למהירות טובה. אין ספק שבארץ האתר היה ניתן ב3 שניות ולא 4. עדיין לא מצדיק את המחיר. וגם האתר הזה מאוחסן בחו"ל ויש יותר מאלף גולשים ביום. כמובן שאני בוויפיאס, בגלל שאני מנהל אשרות אתרים, אבל אפשר ליראות שההבדל הוא לא בשמיים ועדיין הכל עובד מהר. תקן אותי אם אני טועה איתי…
IMCACH תודה ושמח שאהבת את הסקירה שלי. לשאלך אני התיחס שהיה לי בעבר הרחוק ניסיון רע עם Bluehost. אני ממליץ על Justhost וזה מה שהמלצתי לסטודנטים שלי באוניבסיטת תל אביב שעברתי שם שיעור בנושא של בניית אתרים. ממליץ על Justhost אם אתה בוחר אחד מהשניים…
קודם כל, עבדתי עם הרבה חברות בעבר באם זה עם האתרים שלי, ואם זה עם אתרים של הלקוחות שהיתי מנהל ולכן יש לי ניסיון עם הרבה. בשביל לנתח, אתה צריך להתנסות לבד. בכל מקרה ברוב החברות גם בבלו הוסט וגם בג'אסט הוסט יש לך 30 ימי ניסיון שאתה יכול לבקש החזר כספי לפייפל אם במקרה ולא תהיהיה מרוצה מהשירות. תנסה, מקסימום תבקש Refund ותוך יומיים הכסף חוזר לאומת בארץ עד 14 ימי עסקים וכו'..
שורה תחתונה מה שרציתי להציג כאן ששירות בארץ הוא ברמה נמוכה אם זה מבחינת מחיר ואם זה מבחינת נוחות. כמובן שהרבה יעדיפו תמיכה בשפה העברית ופה אני בעצמי היתי ממליץ ללקוח כזה לרכוש אחסון בארץ אבל אנשים שעוסקים בשיווק באינטרנט, יסתפקו בשרת בחו"ל במחיר זול במיוחד שיכול לשרת אותם מצוין.
תודה על התשובה, מסכים איתך ב – 100%
ראשית נהנתי לקרוא ואף להסכים עם חלק מהדברים , המחירים בארץ למגת איחסון פשוט שערוריה !!
אנחנו (שם חברה שמור במערכת :)) מפעילים עשרות רבות של אתרים רובם ככולם על מערכות וורדפרס במורכבות שונה על שרתים שונים
1 גודדאי – יש לי 2 חשבונות שם האחד ממש לא זז – זאת למרות שרכשתי דדיקייט איפי ועוד ממש אכזבה
2. גודדי נוסף שם האתרים עובדים לאט – 4- 10 שניות לטעינה יותר לא עובד איתם
3. בלו הוסט זמנים סבירים – 3-7 שניות לטעינה ,אחסון ללא הגבלה , אינסוף אתרים
4. לאתרים שאני צריך מהירות טעינה מהירה בעקבות גישות מרובות לדטאבייס (אתרי דגלי של לקוחות)אני מאחסן ב 3 חשבונות שונים של אספידי כאן בארץ , אומנם עולה לי יקר יותר ומאוד אבל המהירות לאתרי וורדפרס בחשבון שיתופי משמעותית לאיןשיעור מהניסון שהיה לי עם חברות מחו"ל
5. לאחרונה רכשתי איחסון בדריםהוסט , יש להם פיצרים נחמדים התקנות מהירות של וורדפרס ללא מנגנוני אבטחה מעצבנים שיש כאן בארץ (כאלה הדורשים הג'-טי-אקסס :)אני מרוצה מהמהירות שלהם 3-6 שניות טעינה – זה עובר מבחינתי לאתרים שאני מרים שם .
מקווה שתרמתי מהנסיון
אני לא מבינה את העניין של מספר האתרים אותם נותנים בחבילת אחסון, למשל בחבילה הראשונה נותנים עד 7 אתרים ודומיינים. למה הכוונה? אם למשל אני רוצה לבנות אתרים לאנשים, אני אמורה לקחת חבילת אחסון אחת וברגע שיש לי יותר משבעה לקוחות אני משלמת על עוד חבילת אחסון? או שאני צריכה לכל לקוח שלי לקנות חבילת אחסון בנפרד?
אשמח לדעת איך זה עובד, מה מומלץ לעשות עם לקוחות.
היי מאיה, במידה ויש לך יותר מ7 אתרים / דומיינים מאוחסנים בשרת, תצטרכי לשדרג את החבילה. אין צורך ברכישה של מספר חבילות אלא רק לשדרג לחבילה שנותנת לך אפשרות אחסון אתרים ללא הגבלה.
כדי שלך יהיה נוח לנהל את הלקוחות ברמת השרת, אז מומלץ לנהל אותם בשרת אחד, בחשבון אחד. זה יחסוך לך המון זמן וכסף על חבילות אחסון. יהיה לך קל יותר לנהל ולהתקין אתרי אינטרנט בחשבון אחד באמצעות תיקיות. את פותחת תיקיה לכל אתר, עושה הפניה של דומיין לתיקיה זו וזהו. מאוד פשוט באמצעות ממשק ניהול השרת Cpanel.
מקווה שעזרתי לך…
תודה רבה יוסי על התשובה המפורטת. אבל עדיין תהיה לי בעייה במידה ואחרי שנה לדוגמא, ירצה אחד הלקוחות להתנתק מהשירות שלי ולעבור למישהו אחר – לא אוכל לתת לו את הפרטים על האחסון שלו מאחר והחשבון שייך למספר אתרים…
איך זה נעשה בדרך כלל?
תודה שוב,
מאיה 🙂
היי מאיה,
1) את לא יכולה לתת פרטים על האחסון שלך בכל שלב. לא משנה באם זה עוד שנה או אחרי חודש. את צריכה להבהיר ללקוח ששימוש שאת מספקת בשרת אחסון שלך מנוהלת על ידך ולא יהיה לו גישה לחשבון.
אז השאלה היא איך הוא יעביר את האתר לחשבון אחר אחרי שנה?
את יכולה לעשות גיבוי מלא של המערכת כולל בסיס נתונים ולתת לו אותו בתור קובץ Zip. הוא לא צריך גישה לחשבון השרת בשביל זה. איך הוא יתקין אותו לשרת אחר? עיניין שלו.
כדי לפתוח חשבונות לכל לקוח, את צריכה שרת אחסון VPS שעלות ההתחלטית יכולה להסתכם על 420 דולר לשנה. בספק שאת צריכה את זה בשלב זה, כל עוד אין לך לקוחות רבים שיש צורך לנהל אותם ברמה מערכתית. באמצעות שרת VPS את יכולה לפתוח חשבונות לכל לקוח בנפרד ולתת גישה מלאה ולמעשה את יכולה להפוך לספקית של שירות שרתי אחסון שיתופיים.
כאשר את מנהלת מספר אתרים בשרת שיתופי אחת, את לא יכולה לתת גישה לחשבון אלא לעשות גיבוי מלא של האתר X ולשלוח ללקוח את הקובץ המגובה למייל לצורך דוגמה.
כמובן שברוב המקרים, לקוח התקשה להתקין את המערכת בשרת אחר בגלל חוסר ידע טכני. (זה מה שקורה ברוב המקרים, אלא אם הוא היה יודע את זה, לא היה משכיר את שירותייך) והוא יעדיף להישאר אצלך במידה ואת נותנת לו שירות טוב ואמין.
יוסי,
המון תודה על האינפורמציה – עכשיו הבהרת לי מספר דברים שלא ידעתי איך "לגשת" אליהם כשעובדים מול לקוחות. האתר שלך מספק המון מידע ואני מודה לך על כך.
מאיה.
יוסי & מאיה – ישנו גם מצב נוסף בחשבון שיתופי שהיא יכולה ליצור FTP לספריית הלקוח.
במקרה הצורך להגביל בשטח דיסק לשימוש באותנה ספריה.
לדעתי צריך גם להחתים את הלקוחה שברגע שהוא מקבל לידיו את הFTP האתר באחריותו לחילופין עליו לשלהם עבור תמיכה במקרה והוא דופק באתר משהו .
אריק
אריק, במקרה של FTP הלקוח לא יקבל גישה לבסיס נתונים ולכן לא אוכל לגבות את המערכת / מידע כולו אלא רק את הקבצים ולכן זה אינו רלוונטי. במידה ולקוח יודע להשתמש ב-FTP כנראה שהוא גם ידע לטפל בשרת בעצמו ולכן לא ירכש שירותי אחסון בצורה עקיפה אלא ישירה.
מאיה שמח שעזרתי…
הי יוסי
אני מסכים איתך לחלוטין 🙂
בדיוק לפני שבועיים רכשתי שרת מBLUEHOST, (רציתי ממנסטר הוסט, אבל מסתבר שזאת אותה חברה).
סיימתי את החוזה עם JUST HOST, ויצא לי לעשות השוואת מהירות בין שני הספקים על אתרים קטנים כמעט וזהים והנה התוצאות:
JUST HOST סיים להעלות את האתר תוך 4 שניות.
BLUEHOST סיים להעלות את האתר תוך 6 שניות.
האתר של גוגל סיים תוך פחות מ-2 שניות.
ואתר שלישי, סיים אחרי 24 שניות -לא מעניין.
מסקנה, עשיתי טעות שעברתי חברה, הייתי צריך לעבור לשרת של גוגל (-:
המהירות לא תלוי רק בשרת אחסון לכן הבדיקה שבצעת לא תקני. יש הרבה דברים שעליך לבצעה כדי לעשות בדיקה יסודית. קודם כל האם כל אתר בכל שרת דומה?
הגודל הדף זהה בגדולו בכל שרת ושרת?
האם בקשות http שנשלחות מכל אתר זהים בכל השרתים שבצעת את הבדיקה?
וגם אם כל העמודים בכל השרתים זהים, זה עדיין לא מספיק כדי לקבוע מי עולה יותר מהר. כי זה גם תלוי במיקום הפיזי של השרת מכיוון שחיבוריות לחו"ל של ספקי אינטרנט בארץ לא מהשורה הראשונה, ולכן יכול להיות שיש בעיה בגישה לשרת ספציפי דרך ספקית מסוימת. צריך לבדוק כמה שרתים אתה עובר עד שאתה מגיע לאתר שלך.
Tracert אם אני לא טועה…. לא זוכר כבר… מאז שאני לא עובד עם ווינדואוס שכתי כל הדברים האלו.
וגם אם אתה עובר את כל השרתים והם זהים במהירות התגובה עד שאתה מגיע לשרת שלך, עדיין יש חלק גדול על מיקום הפיזי שלך ומיקום הפיזי של אותם שרתים.
לכן זה לא שג'אסט הוסט מהיר יותר מבלו הוסט רק בגלל שבצעת בדיקה מקומית. היא יכולה להיות הפוכה במציאות והתוצאה שאתה רואה יכול להיות רק אצלך.
בקשר לגוגל סייט, מדובר בשרתים שנמצאים בכל העולם.
אם אתה באמת דואג על מהירות, אז שווה לך לחקור את הנושא ה- CDN שמאפשר לך להריץ את האתר במהירות שיא בכל העולם בלי דאגה איפה הגולש יושב.
CDN זה העתיד. אתרים גדולים שפועלים בכל העולם, עושים שימוש נרחב בשירותי CDN. לא אסביר כעת מה זה, אבל שווה לך לבדוק.
הסיבה היחידה שאחסון אתרים בארץ עולה יותר מבחו"ל הוא העלויות שלוקחות ספקיות האינטרנט (כן כולם) על אחסון השרתים אצלהם.
תודה על התגובה ירון רגב,
חולק איתך בטענה אותה ציינת.
מצד אחד אתה צודק, אין ספק שלאחסן שרתים אצל ספקיות אינטרנט יקר בארץ וכאן מגיע האבל הגדול…
1) האם בשנת 2012 יש הצדקה לחבילה של 100 או 250MB?
2) האם יש הצדקה לחבילה ללא מסד נתונים? (יש חברות נותנות חבילות ללא מסד נתונים)
3) מגבלת אירוח דומיינים ל-1 ? (אין ספק שמגבלה של 3 – 7 שמות מתחם בתוכנית בסיסית יכולה להיות ליגיטימית "אולי" אבל 1?
4) חבילות של 100 מגה בעלות של כמה עשרות שקלים לדעתי לא שווה את המחיר.
כי הרי אתה בתור חברת אחסון משלם את העלות Fixed Price על שכירות + תעבורה. חברות אחסון מקטינות באופן משמעותי וחריג את התמורה לעלות בפועל ביחס לחו"ל.
העלויות הם לא המקור של הבעיה אלא התמורה ועל זה אני מדבר.
אין ספק שיש דרכים אחרות להגביל את השימוש בשרת ולתת unlimited כמו שחברות בחו"ל נותנות אבל יחד עם זאת הן מצהירות ש"ללא הגבלה" הכוונה היא כל עוד אתה לא חורג ופוגע במשתמשים אחרים וכל עוד הם יכולים להתמודד איתה + מגבלת כמות הקבצים המאוחסנים בחשבון file quota או inode quota שמגבילות כמות התיקיות וקבצים.
לסיכום: הטענה לעלויות שלוקחות ספקיות אינטרנט לא מצדיקות את החבילות בשוק.
זה לפחות מהמבט שלי בתור לקוח. כמובן אם נראה לך שאני טועה במשהו, אשמח לשמוע גם את הדעות של אחרים.
זה מקום פתוח שכל אחד יכול לתת דעה אישית בנושא של אחסון אתרים בארץ או בחו"ל.
תודה על התגובה.
אני אתייחס למספר נקודות שלך ברשותך, ממבט של חברת אחסון בישראל בשלוש שנים האחרונות.
1) כן. גודל אתר בסיסי של וורדפרס לצורך העניין הוא בין 50-100 מגה ויש הרבה אנשים שזה מספיק להם.
2)אני לא מכיר חברות אחסון מוכרות בארץ שלא נותנות מסד נתונים בחבילה הבסיסית שלהן.ואם יש כאלה זה לא לעניין.
3)ההגבלה הזאת קיימת גם בחו"ל (tmdhosting למשל)
אבל גם לדעתי ההגבלה הזאת מיותרת ואצלנו לא מגבילים.
4)תלוי בכמות הלקוחות שלך, יש נטייה של חברות האחסון גם בארץ וגם בחו"ל להעמיס יתר על המידה את השרתים שלהם, זה בא לידי ביטוי בעיקר באיטיות במקרה הטוב והפסקות בשירות לעיתים קרובות בעיקר בחברות מחו"ל מנסיוני רב השנים.
לגבי הפיקס-פרייס היום על אחסון שרת בספקית אינטרנט בישראל תשלם בין 400-500 ש"ח בחודש החבילה הכי בסיסית לא כולל ביטוחים(שכולם דורשים היום).
כלומר תצטרך גם שרת מספיק חזק וגם מינימום 30 לקוחות בחבילה בסיסית רק בשביל לחסות את ההוצאות לא כולל תמיכה וביטוחים, ללא ספק משימה לא פשוטה בשוק רווי למדי.
בחול יעלה לך חצי מחיר אחסון שרת פיזי באותם תנאים והתחרות אף עזה יותר ומכאן הגמישות של החבילות שהם מציעים.
העלויות והתמורה הן כמקשה אחת בעסק הזה לא ניתן להפריד בניהן.
סיום לגבי זמני תגובה, זה בעיני מהבדל העיקרי מלבד תמיכה. אם ברוב החברות בארץ תקבל בין 15-30ms ובחו"ל זה נע בין 200-90ms באירופה ו 125-300ms בארה"ב אלה הבדלים גדולים למי שחשוב לו מהירות עליית האתר על כל גורמיו ללקוחות שלו בישראל.
הי ירון,
1) יש הרבה אנשים שזה מספיק להם ויש הרבה שזה לא. הרי מה העניין של מודל עיסקי של החברות האלו וחבילות unlimited באופן כללי בחו"ל. הן יודעות את השימוש הממוצע פר לקוח. יש לקוח שצריך אולי 50 מגה ויש לקוח שצריך 500MB או אולי 1GB משטח אחסון.
לוקחים את הממוצע ומחשבים את העלויות ומחיר בהתאם. לא באמת כולם צריכים את ה-Unlimited אבל זה שיטת מכירות ששני הצדדים מרוויחים ממנה.
2) intervision – חבילת סטאטר לדוגמה.
3) cirtexhosting מגבילה ל-7 דומיינים בחבילה הבסיסית שמתחילה מעלות של 2.49$.
justhost בחול לא מגבילה בדומיינים אבל יקרה יחסית לסירטקס בחבילה הבסיסית.
4) לגבי מהירויות, כן יש הבדל וכמובן שמדובר בקישוריות לחו"ל של ספקי אינטרנט בארץ ולא בשרתי אחסון עצמן. היום יש פתרונות CDN שעובדים גם בישראל. לגבי עלויות, אני לא נכנס לזה כי אני לא חברת אחסון ואין לי ספק כמו בכל עסק יש את השיקולים רבים בקביעת מחיר.
מצד שני אני מחזיק ב-2 שרתי VPS בחו"ל ושניהם ביחד לא עולים יותר מחבילה הבסיסית אחת של VPS בארץ. לגבי מהירויות בטעינת אתרי אינטרנט בארץ יש פתרונות קאשינג ו-CDN כמו שציינתי.
לסיכום: אני רוצה להבהיר, שאני עוסק בשיווק ויש בידי כמות לא קטנה של אתרים, ולכן השיקולים ודעות שלי נובעות מהרבה דברים מסביב. אני יכול לומר רק את דעותיי ואין לי ספק שכל אחד יחזיק בדעותיו ויעשה את הצעד הנכון עבורו.
תודה רבה על ההשקעה,
רציתי לשאול אם השרת ההוא שהבאת יעבוד גם על אתר עם 10000 כניסות ביום?
וגם זה שרת פרטישיתופי?
תודה רבה
שמועל,
העניין הוא לא כמות כניסות היומיות אלא כמות כניסות בו זמנית.
אם מדובר באתר בסדר גודל כזה כפי שציינת עם 300,000 כניסות + בחודש, אני חושב שעליך ללכת על שרת VPS ולא פחות.
מדובר כאן בחבילות שיתופיות בלבד והם לא מתאימות לאתרים מהסוג הזה.
כמובן שאני יכול להמליץ על שרת VPS שבה אני מאחסן את האתרים שלי וזה עונה על הצרכים אותם אתה ציינת.
תבדוק אותה כאן


(תודה רבה על התשובה המפורטתת 🙂
עזרת לי המון
שלום יוסי
רציתי לשאול מה ההבדל בין החבילת שרת וירטואלי עם הממשק ניהול ב29 לבין בלי הממשק ב 19
אם אני רוצה לפתוח חברת אחסון אני חייב את הפאנל?
גם השרת שלי בחו"ל, ואני מאוד אוהבת אותו , ואני מרוצה מהשרות והמחיר, הכתבה שלך מאוד הרגיעה אותי, השרת שלי נמצא במרכז ארה"ב, אבל שלך בניו יורק , ויש את הסופה סינדי , האתר שלך עובד יפה לא נפל כלום כל הכבוד להם, אבל תגבה לכל מקרה.
הי.
תודה רבה! אתה אחלה.
היה לי חשוב להתנער מהשמועה הזו על קידום אתרים בארץ.
נ"ב – הבחורה בתחילת הפוסט יפה, אבל מה היא קשורה?
הי יניב,
לא קשורה, בחורה יפה עם חיוך תמיד עושה את הפוסט למעניין יותר במקום לשים תמונה של השרת כבר על ההתחלה.
תודה אחי אתה עוזר המון עם המאמרים שלך והמדריכים שלך!
מה אתה אומר על האיכסון iPage ? הוא טוב ושווה את המחיר שלו?
הזמנתי את השירות של cirtexweb מהמלצה באתר הזה.
סובל מכל רגע- שרת גרוע, איטי, סובל מניתוקים תכופים בFTP ולא מאפשר לך להתחבר בחזרה, עבודה מתסכלת ונוראית.
לא ממליץ בכלל בכלל לרכוש אותו.
מההמלצה החמה באתר הזה רכשתי ל-3 שנים ואני מצטער על זה כל רגע.
יוסי, בעזרת WhoIsHosting ראיתי שגם איחסונים שאומרים שהם מאחסנים בארץ – זה לא נכון אתה רואה שהאיכסון נעשה בחו"ל ע"י לחיצה על כתובת ה IP,
וזה אומר שהמאחסנים הם בסך הכל מתווכים (בעמלה) בינך לבין האיכסון בחו"ל בלי שתדע ובלי שתרצה בכלל.
כולל אתר שאני אכסנתי בארץ.
קישור לבדיקה:
http://www.whoishostingthis.com/
אני רוצה לקנות אחסון באותו מקום שאתה ממליץ-cirtex
האם באחסון בחו"ל אני יכול להשתמש בדומיין ישראלי co.il
כי אין שם אופצייה כזו.
שבי,
אין קשר בין הדברים. מהשאלה אני מבין שאינך בקיא בתחום ולכן היתי ממליץ לך לעזר במישהו.
אתה יכול לאחסן אתר איפה שאתה רוצה.
בחו"ל כמובן שלא מוכרים דומיינים co.il כי איגוד האינטרנט הישראלי לא מאפשר לספקיות בחו"ל למכור בחו"ל אלא רק למי שניתן אישור מיוחד שזה בודדות באירופה אם אני לא טועה.
כל העיניין של דומיינים אינו רלוונטי לאחסון. דומיין אתה יכול לקנות בארץ ולאחסן אתר בכל מדינה אחרת / בחו"ל.
כל מה שעליך לעשות זה לעדכן שרתי DNS של הדומיין.
אולי זה סינית כרגע אבל מדובר במשהו מאוד פשוט ובסיסי.
תקרא על זה או קח מישהו שיעזור לך עם קניה והגדרת שרתי dns לשרת.
או במשפט אחד תשובה לשאלתך, אתה יכול לקנות דומיין בסיומת co.il בארץ ולאחסן אתר בחו"ל בלי שום בעיה.
שאלה קצרה
האם צריך שרת אחסון לכל אתר? יש לי אתר פשוט וקל שעשיתי בוויבלי (weebly)ולא נדרשתי לשום שרת אחסון. האם הם עשו לי אחזון כלשהו וזה פשוט שקוף לי?
ועוד שאלה, אני מעונין לפתוח אתר למכירות (נניח כפתורים לצורך הענין) – האם במקרה כזה אני כבר חייב שרת אחסון?
תודה מראש
ינון
יוסי שלום,
ברצוני לבנות אתר בחו"ל כולל התמיכה והאיחסון. כיצד אני מבצע זאת?
ברצוני לציין שאני לא מעוניין להתעסק עם הבנייה אלא אדם שגר ונמצא בחו"ל
תודה